Undersøk ditt sikringsskap

Et elektrisk anlegg består av mange komponenter. Men hjertet i det elektriske anlegget som du har i hjemmet ditt er naturligvis et sikringsskap. For at et sikringsskap skal fungere optimalt, så er det viktig at du passer på at det er i forskriftsmessig stand. Slik avverger du at unødvendige situasjoner ikke oppstår. I eldre sikringsskap kan sikringen ofte slå ut ved overspenning, og det kan forårsake endel komplikasjoner.

 

Blant annet leser vi hvert eneste år at det oppstår brann i norske hjem, som naturligvis oppstår hos sikringsskapet i hjemmet. Hvis du derimot er flink til å undersøke sikringsskapet i hjemmet ditt, så er sjansen for at en husbrann oppstår minimal, kontra hvis du ikke sjekker. Dette er ganske logisk med tanke på at sikringsskapet ditt består av mange komponenter som må samarbeide for at du skal få et trygt og sikkert hjem. Hvis du har et eldre sikringsskap, så kan det være verdt bryet med å skifte dette ut, for da vil du få et sikrere og bedre elektrisk system i hjemmet ditt.

 

Skift ut sikringsskapet ditt

Når man flytter inn i en ny bolig, så er det ofte slik at man ikke tenker så mye over at sikringsskapet bør byttes ut. For dette har jo tross alt blitt godkjent av de som bodde der, av el-arbeider og megler. Men i noen tilfeller oppstår det avvik, og da særlig ved eldre sikringsskap som ikke har blitt skiftet helt ut.

 

Da kan det være nødvendig å vurdere dette for at du skal forhindre potensielle branner som kan oppstå, eller at for hver gang det blir overspenning på elektriske apparater i hjemmet, så vil du slippe å kjøpe nye sikringer til skapet ditt. Et nytt sikringsskap vil spare deg for tid, penger og negative situasjoner som kan oppstå, og du kan for eksempel kjøpe et trygt og gunstig sikringsskap som vil gi deg tryggheten du trenger i hjemmet ditt hva gjelder det elektriske systemet.

 

Forenkle hverdagen din med AMS-målere

Med ny teknologi, så får man muligheten til å oppgradere nåværende produkter, og det samme gjelder for et sikringsskap som kanskje ikke holder nivået i et hjem. Blant annet har man fått installert automatiske strømmålere i de nyeste sikringsskapene, som er med på å forenkle hverdagen til enhver nordmann som tidligere ikke kunne forutse strømregningen sin. Her får du en gyllen mulighet til å kunne justere ditt forbruk av strøm ved å legge over forbruket ditt i perioden det måles til å være lavest strømpris på.

 

De nyeste sikringsskapene i dag måler hvor mye strøm du bruker og rapporterer det til din leverandør, som vil gi deg beskjed om hvilken tid på døgnet du har forbrukt mest strøm og minst strøm. Slik kan du selv bestemme hvor dyr regning du vil få i postkassa eller i nettbanken din. Dette er ganske kjekt da mange nordmenn får mulighet til å slippe måling av strøm, som man selv måtte gjøre før i tiden. Hvis du derfor vil sikre hjemmet ditt, og unngå skyhøye strømpriser, så kan det være meget smart av deg å investere i et nytt sikringsskap!