Lån penger

Hendelser som endrer hverdagen

Det er mange situasjoner som selvstendig, voksen person som gjør hverdagen vanskeligere og får deg til å rive deg i håret av irritasjon og oppgitthet. Mange lever på stramme budsjett og det er ikke alltid en ekstra utgift vil være gunstig. Av og til må man ty til snilleforeldre og ellers leve på nudler og gammel ost til middag og lån penger. Slikesituasjoner er ofte uforutsigbare, eller et resultat av gjennomgåendedårlig råd. Men det er kanskje i slikesituasjoner at man også lærer, fordi man innser at dit vil man ikke tilbake og derfor sørger man for at nettopp det ikke skjer. En slik hendelseskjedde med en venn av meg for noen år siden.

Motorhavari

Plutselig en dag så stoppa bilen hans på vei til jobb. Han får trilla bilen ut på veiskulderen, og farter videre til jobb på første buss som kommer til unnsetning. Skikkelig blåmandag, tenker han for seg selv der han står midt i bussen og ser regner høljer ned utenfor. Etter jobbstrever han med panseret åpentuten å få fart i motoren igjen. Dette kan ikke skje nå. Bilen har fåttet skikkelig motorhavari, og han har hvert fall ikke råd til dette.

Velhjemmeigjen

Etter å ha fåtttaua bilen sin hjem, med god hjelp av kameraten, måtte han innse at situasjonen virkelig så dårlig ut. Mest sannsynlig er det registreringsreima som må skiftes, og forhåpentligvis er det ikke snakk om et totalt motorhavari. Det er det siste han trenger nå som han nettopp har fått den nye jobben. Han trenger bilen hver dag, fordi han begynner på jobb kl. 04, før bussen går om morgenen til og med.

Gode råd trenger ikke være dyre

Det var heldigvis fredag så mens han poppet en brun en, fikk han hvert fall tid til å roe segnei, tenke grundig over situasjonen og slappe av. Det trengte han virkelig nå. Med den bærbare maskina i fanget, surfer han litt rundt på internett. Kanskje skal jeg innom siden for bruktbiler bare for å titte, tenkte han. Men søren, det er egentlig ikke vits, du har jo ikke penger, sa han irritert. Han kikker gjennom mange sider, å her er det mye han kunne tenkt seg. Mens han titter merker han at han egentlig er rimelig trøtt og sovner på sofaen med tv` n på og bare halve ølen drukket.

Uka etter

Det gikk som det måtte gå. Bilen er vraket, men han fant en perfekt løsning på internett etter at han våkna lørdags morgenen.. Han lånte seg penger til en ny bil i stedet. Det gikk fort og allerede mandagen etter havariet satt han i den legendariske, men akk så etterlengtede Mercedes Benz E190 som han haddesiklet på i mange år. Godt brukt, men pusset opp med svart mattlakk, skiftet topp pakning og kam akslinger, samt styre- stag, følte han segplutselig som kongen på veienigjen. Nå var det bare å holde bilen ved like, ta servicene også sørge for å få betalt ned lånet. Nå hadde han også begynt å sette av penger til neste bil.

f